Oznanila - 32. nedelja med letom

11.11.2018

Danes je 32. nedelja med letom. Ob 14.00 srečanje Vera in luč; popoldan salezijanska športna liga za mlajše nogometaše. v Šentvidu. Ob 19.45 ima mesečno srečanje skupina kandidatov za Salezijance sotrudnike, ki še sprejema nove člane. Lepo vabljeni vsi, ki bi Vas trud za dobro mladih pod božjim in Marijinim varstvom še intenzivneje zanimal. Srečanje je v beli hiši pri lurški kapeli.

V ponedeljek ob 19.00 Karitas, ob 20.00 seja ŽPS-ja.

V torek ob 9.00 srečanje starejših, gostja bo s. Emanuela Žerdin, ki predstavlja delovanje Hospica;  po večerni sv. maši  v hišni kapeli molitev za vse ljudi v stiski; ob 20.00 katehumenat.

V sredo ob 19.15 sestanek za staršev veroučencev 6. razreda.

V četrtekuro pred mašo molitev pred Najsvetejšim za duhovne poklice, družine in domovino. Ob 20 uri vabljeni v Kolosej na premiero filma Največji dar. Film je delo režiserja Marijine zemlje, govori o odpuščanju in je eden najbolj gledanih akcijskih dokumentarnih filmov.

Od petka 16. do nedelje 18.11. bodo duhovne vaje za 7. do 9. raz. v Želimljem.

V petek ob 17.00 uri priprava na sv. krst.

Prihodnja je33. nedelja med letom. Pri sv. maši ob 10.30 bo praznik salezijanskih ustanov na Rakovniku. Pri vseh mašah bo Karitas Rakovnik zbiral darove, za najbolj potrebne v župniji. Hvala vam! Ob 19.30 v župnijski dvorani predavanje Boštjana Harija z naslovom: Zdravje in Sveto pismo.

Godovi v tem tednu: Danes je god  sv. . Martin iz Toursa, škof; jutri sv. Jozafat Kunčević, škof, mučenec; v torek sv. Stanislav Kostka, redovnik;  sreda sv. Lovrenc Irski, škof; četrtek sv. Albert Veliki, škof, cerkveni učitelj; petek sv. Marjeta Škotska, kraljica; sobota  sv. Elizabeta Ogrska, redovnica; nedelja  sv. Filipina Duchesne – začetek tedna zaporov. 

Za rajne ste zbrali za 24 maš in bodo opravljene z imenom »za  naše rajne«. Hvala vam za to duhovno dobrodelnost. Če kdo želi, lahko še vedno daruje za sv. maše v ta namen.

Nova številka Družine vas čaka v romarski sobi - vratarnici»Majcnove hiše«. Na izhodih pa novo glasilo »Varuj nas Mati«, vzemite ga! Hvala g. Vitu Lojku za računalniški prelom in ga. Tadeji Lenarčič za lektoriranje.